Control gratuit pentru detectarea cariilor

Control gratuit pentru detectarea cariilor

Cresterea preocuparii noastre pentru aspectul dintilor si mai ales pentru sanatatea lor, a generat o evolutie accelerata a procesului de cercetare in domeniul medical si a celui stomatologic, ajungandu-se la dezvoltarea de noi metode performante de investigatie clinica si tratament.

O astfel de metoda vizand depistarea precoce a cariilor dentare este cariodetectia in lumina fluorescenta. Ea urmareste depistarea precoce atat a leziunilor subclinice constand in  demineralizari minime, imposibil de apreciat cu ochiul liber, precum si a leziunilor carioase incipiente, aflate in zone greu accesibile atat radiologic, cat si prin inspectie directa si indirecta. Principiul metodei este unul simplu si consta in capacitatea diferita de fluorescenta pe care il prezinta smaltul dentar integru comparatuiv cu cel demineralizat.

Prin metodele clasice de investigare apar greseli in stabilirea diagnosticului din cauza zonelor de pigmentare marcate ce apar uneori in fisurile dentare. Adoptarea unei masuri profilactice, de curatire sub jet de particule cu bicarbonat de sodiu vor inlatura acest neajuns, dar nu vor putea stabili cu precizie existenta leziunilor preclinice cu demineralizare si vor evita in unele situatii un tratament invaziv.

In fotografiile de mai jos, imaginea care contine un patrat alb este văzută cu ochiul liber, iar cea cu patrat galben sau albastru cu aparatul de cariodetectie:

Ochiul liber
Cariodetectie
Ochiul liber
Cariodetectie
Ochiul liber
Cariodetectie

In contextul celor afirmate anterior, Clinica Prolident te invita la un C O N T R O L   G R A T U I T de monitorizare a leziunilor carioase utilizand acest proces modern de cariodetectie pana pe 8 martie 2015.

Tot ce trebuie sa faci este sa ne suni, pentru o programare, la unul din numerele de telefon: 0264 542 446 sau 0754 301 612.

Te asteptam cu drag!

Dr Prodan Paul | Dentist Cluj | Implant dentar Cluj

Dr Prodan Paul | Dentist Cluj | Implant dentar Cluj

Cu o vasta experienta clinica, activeaza in domeniul chirurgiei orale si implantologiei dentare, de peste 25 ani fiind alaturi de pacientii lui. Doctorul Prodan este cunoscut ca fiind rabdator, calm si foarte atent la detaliile care ajung sa faca intr-un final diferenta. Nu face rabat de la nimic cand vine vorba de pacientii sai.

  • Doctor in stiinte medicale – Parodontologie
  • Master Reabilitare Orala
  • Membru al Societatii Romane de Implantologie
  • Medic primar medicina generala