Implantologie dentara
Chirurgie orala Prolident

Implantul dentar vine in ajutorul pacientilor pentru a reface dantura si zambetul prin lucrari fixe sau ancorate pentru orice varsta. Specialistii nostri va vor ajuta sa zambiti cu incredere si sa mancati fara teama.

Implantul Dental Endoosos oral Prolident Cluj

Ce este Implantul endoosos oral?

Implantul endoosos oral se defineste ca un material alopastic inserat chirurgical in tesutul osos alveolar la nivelul oasele maxilare in scopuri functionale sau estetice,inlocuind de regula o radacina a dintelui, servind ca sprijin protetic.

Programeaza consultatia gratuita

implant dentar cluj

Componentele unui implant dentar

  • Corpul implantului – reprezinta portiunea aplicata chirurgical in os. Se poate opta pentru implantele din titan, cel mai des utilizate sau varianta mai estetica, din zirconiu, recomandat in restaurarile estetice din zona frontala. Ambele materiale sunt biocompatibile.
  • Surubul de acoperire – insurubat la capatul liber al implantului, previne pentrarea tesuturilor moi si a detritusurilor in interiorul implantului in timpul osteointegrarii .
  • Surubul de vindecare – insurubat dupa descoperirea implantului, dirijeaza vindecarea tesuturilor moi in mod etans in jurul implantului.
  • Bontul (stalp, abutment) – portiunea pentru retentia lucrarii protetice. De regula este confectionat din Titan, la fel ca si corpul implantului sau Zirconiu, pentru o estetica mai buna.
  • Surubul de fixare a bontului – fixeaza bontul la implant.

Lucrarea protetica finala poate fi realizate din metalo-ceramica sau se poate opta pentru variante Integral Ceramice, pentru o estetica deosebita.

Cat timp dureaza tratamentul implantologic ?

Durata tratamentului variaza in functie de fiecare caz in parte,analizand in acest scop cantitativ si calitativ osul in care va fi inserat implantul. Densitatea osoasa este un parametru care analizeaza calitativ suportul osos, astfel cu cat densitatea osoasa este mai redusa cu atat timpul dintre etapele de tratament trebuie sa fie mai mare. In cazul in care suportul osos este insuficient, este nevoie de o etapa suplimentara de tratament, augmentarea osoasa.

Incarcare osoasa progresiva realizata corect este un factor important care determina durata tratamentului . Cu toate ca necesita mai multe etape de tratement este preferata in detrimentul terapiei implantare cu incarcare imediata(intr-o singura sedinta), reusita tartamentului fiind dovedita pe termen lung.

Luand in considerare toti parametrii care trebuie evaluati si de tratamentele auxiliare necesare solutionarii cazului prin terapie implantara, durata tratamentului poate sa varieze intre 6 – 18 luni. Alege un implant dentar in Cluj la pret accesibil.

implant dentar cluj pret
implant dentar cluj pret

Succesul tratamentului implantologic pe termen lung

Succesul tratamentelor implanto-protetice depind atat de calitatile medicului cat si de complianta pacientului la tratament, prin respectarea controalelor periodice indicate si respectarea cu rigurozitate a igienei orale.

In general rata de succes este destul de mare(95-98%) la pacienti cu o stare generala de sanatate buna, care intretin oigiena orala riguroasa, conditii care vor asigura supravietuirea pe termen lung al implantului.

Scroll to Top