Periuta de dinti obisnuita vs periuta de dinti electrica

Periuta de dinti obisnuita vs periuta de dinti electrica

Prin periajul dentar zilnic urmarim indepartarea placii microbiene si a resturilor alimentare de pe suprafetele dentare accesibile si de pe zonele gingivale din vecinatate, stimularea circulatiei, a vascularizatiei si a tonusului normal al gingiei.

Periajul dentar se poate realiza utilizand o periuta de dinti obisnuita sau o periuta de dinti electrica. Insa care este diferenta intre ele?

Exista o singura diferenta intre cele doua tipuri de periuta dentara utilizata: pacientul.

Daca esti o persoana atenta la aplicarea riguroasa a periajului manual si folosesti o tehnica potrivita, atunci periajul manual este unul foarte eficient si nu vei intampina probleme. In schimb, daca nu aplici corect tehnica periajului si folosesti periuta de dinti la intamplare, poti provoca leziuni sau retractii gingivale.

Din acest punct de vedere, periuta electrica prezinta un avantaj, in special cele care au incorporate un sensor de presiune ce te atentioneaza sau se opreste din rotatie cand forta cu care execute periajul e prea mare. Exista periute ce vin in pachet cu un ghid wireless care monitorizeaza timpul de periaj pentru cele 4 cadrane dentare, incurajandu-te sa executi un periaj minutios. Aceasta tehnica de periaj este una simpla, usoara, practica, pretabila chiar si pentru copii.

Spalatul pe dinti cu o periuta simpla poate fi la fel de eficient ca si periajul electric daca este executat corect si minutios. Prin periajul manual, efortul depus se diminueaza, controlul fortei aplicate asupra gingiei este mai bun precum si timpul dedicate igienei orale.

Doresti sa afli mai multe informatii despre cum se mentine o igiena orala corecta sau cum iti poti imbunati rutina zilnica privind periajul dentar?

Ti-am pregatit pachetul special DentalSpa format din albire profesionala Beyond 40 min + pachetul de profilazie (detartraj, periaj professional, airflow si fluorizare) + un control gratuit la 6 luni, toate la pretul promotional de 1.000 lei!

Fa-ti o programare pana pe 14 februarie pentru a beneficia de promotie: 0264.542.446.

Ne gasesti pe str. Memorandumului, nr. 8, ap. 21, Cluj-Napoca. Te asteptam!

Dr Opris Horia | Implant dentar | Stomatologie Cluj

Dr Opris Horia | Implant dentar | Stomatologie Cluj

Modul pragmatic si viziunea de ansamblu il ajuta pe doctorul Opris in tratamentele pe care le concepe. Implantologia dentara si chirurgia orala sunt domeniile de excelenta unde va poate ajuta in problemele dumneavoastra. Nu ezitati sa apelati!

Lista completa de publicatii: Researchgate

Profil Linkdin