Chirurgie Maxilofaciala

Chirurgia maxilofaciala este ramura specializata in refacerea osului dupa distructii masive prin tehnici si metode specifice.
Implant dinti

Pentru cei carora le lipsesc unul sau mai mulți dinți, efectul cosmetic al unui implant dentar este aproape imbatabil. Implanturile dentare arată și funcționează la fel ca un dinte obișnuit, iar un implant de succes este aproape nedetectabil. Este întotdeauna important, totuși, să vă asigurați că înțelegeți toate aspectele diferite ale unei intervenții chirurgicale, iar implanturile dentare nu sunt diferite. Unul dintre principalele lucruri pe care trebuie să le cunoașteți este posibilitatea de a avea nevoie de o grefă osoasă pentru implanturile dentare.

Programeaza consultatia gratuita

radiografie maxilofaciala

Chirurgul dvs. vă poate vorbi despre supunerea unei grefe osoase pentru implanturile dentare dacă consideră că osul maxilarului este prea subțire sau moale pentru a menține implantul în poziția sa actuală stat. Dacă osul nu poate susține implantul, poate provoca eșecul chirurgiei implantului.

Într-o procedură de grefă osoasă, chirurgul va lua o secțiune de os din altă zonă a corpului sau, așa cum se întâmplă cel mai adesea acum, utilizarea unui material special de augmentare osoasă. Apoi, va trebui să așteptați, cel mai probabil câteva luni, în timp ce grefa creează suficientă forță pentru a vă asigura că implantul va fi stabil și sigur.

Este posibil să aveți nevoie doar de o grefă minoră pentru ca procedura să poată fi efectuată în același timp cu operația de implant, însă specialistul dentar va lua decizia finală. O grefă osoasă de succes permite osului maxilarului să fie suficient de puternic pentru a vă susține implantul dentar.
Implant cu surub
adult-muscand-dintr-un-mar

Odată ce grefa osoasă este completă, restul intervenției chirurgicale implantului poate continua. Ca și în cazul oricărei proceduri chirurgicale, este important să discutați cu specialistul dentar istoricul medical personal și toate riscurile și beneficiile intervenției chirurgicale. Odată ce medicul dumneavoastră decide că sunteți potrivit pentru procedură, puteți aștepta la un zâmbet nou.

Scroll to Top