Ortodontie Prolident

Ortodonția este ramura stomatologică care corectează alinierea dinților care sunt poziționati în mod necorespunzător folosind aparate dentare sau aparate ortodontice

Ortodontie 1

Dinții inghesuiti sunt mai greu de curatat, sunt expuși riscului de a fi pierduți devreme din cauza cariilor dentare și a bolii parodontale și pot provoca stres suplimentar asupra mușchilor masticatori care pot duce la dureri de cap, sindromul disfunctional articular și dureri de gât, umăr și de spate. Dinții care sunt strâmbați si nu sunt în locul potrivit pot, de asemenea, să afecteze estetica faciala.

Beneficiile tratamentului cu aparat ortodontic includ o gură mai sănătoasă, un aspect mai plăcut și dinții care au sansele cele mai bune să tina o viață.

Programeaza consultatia gratuita

Cum stiu daca am nevoie de ortodontie?

Numai dentistul sau ortodontul poate determina dacă puteți beneficia de aparat dentar. Pe baza instrumentelor de diagnosticare care includ un istoric complet al sănătății medicale și dentare, un examen clinic, modele de gips a dinților, radiografii si fotografii speciale, un ortodont sau medic dentist poate decide dacă este recomandată ortodonția și va elabora un plan de tratament potrivit pentru dumneavoastră.

Aparat Ortodontic Cluj

Dacă aveți oricare dintre următoarele, este posibil să fiți candidat pentru tratament ortodontic:

 • Overbite ( ocluzie adanca) – în cazul în care dinții din fata de sus se află in fata relatic cu cei de jos
 • Underbite – un aspect „bulldog” în cazul în care dinții inferiori sunt prea in spate sau dinții de sus prea inapoi
 • Crossbite – când dinții de sus nu coboară ușor în fața dinților inferiori
 • Openbite – muscatura deschisa – cand o parte din dinti nu se ating desi gura este inchisa
 • Linia din mijloc – atunci când centrul dinților frontali de sus nu se aliniază cu centrul dinților frontali inferiori
 • Spațierea – goluri sau spații între dinți ca urmare a lipsei unor dinti sau a dinților prea mici
 • Crowding, inghesuirea – atunci când există prea mulți dinți sau acestia au un volum prea mare

Cum funcționează tratamentul ortodontic?

Multe tipuri de aparate ortodontice , atât fixe cât și detașabile, sunt folosite pentru a ajuta la mișcarea dinților, adaptarea mușchilor și modularea creșterii maxilarelor. Aceste aparate funcționează prin plasarea unei presiuni ușoare asupra dinților și a maxilarelor. Gravitatea problemei dvs. va determina care abordare ortodontică este probabil cea mai eficientă.

Aparatele dentare fixe includ:

 • Brackets – cele mai comune aparate fixe. Bracketii sunt fixati pe dinti si sunt folositi ca ancoraj pentru aparat. Strângerea sârmei arcului pune tensiunea pe dinți, trecându-le treptat în poziția corectă.
 • Aparate fixe speciale – utilizate pentru a controla sugerea degetului sau împingerea limbii, aceste aparate sunt atașate la dinți. Deoarece sunt foarte incomod în timpul meselor, acestea ar trebui folosite numai ca o ultimă soluție.
Aparat Dentar Cluj

Aparatele detașabile includ:

 • Alignerii – o alternativă la bracketi pentru adulți, alinierele de serie sunt folosite de un număr tot mai mare de ortodonti pentru a muta dinții în același mod în care funcționează aparatele fixe, numai fără fire metalice și brackets. Alignerii sunt practic invizibili și sunt indepartati pentru a mânca si peria.
 • Dispozitivele de repoziționare a maxilarelor – numite și splinturi, aceste dispozitive sunt purtate fie pe partea superioară sau inferioară a maxilarului, și ajută maxilarul să se închidă într-o poziție mai favorabilă. Acestea pot fi utilizate pentru tulburări articulare temporomandibulare.

Dacă vă doriţi un zâmbet de invidiat, clinica Prolident cu o echipă de medici specialişti pot face ca acest lucru să se întâmple cu ajutorul unui aparat dentar. Fie că sunteţi în căutarea unui aparat dentar fix, transparent, din ceramică sau safir, vom găsi împreună soluţia optimă care vă va ajuta să aveţi o gură mai sănătoasă, un aspect mai plăcut și dinții care au şansele cele mai bune să ţină o viață. Aşadar optează cu încredere pentru un aparat ortodontic în Cluj.

Scroll to Top